Здравйте.Предварително се извинявам,ако повтарям темата,но не можах да намеря никъде информация.Интересува ме за какво служи този датчик на таблото зад централните въздухоотводи на Алфа Ромео ГТ?Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Датчик на таблото
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Fiat_power_16v Покажи съобщениеЗдравйте.Предварително се извинявам,ако повтарям темата,но не можах да намеря никъде информация.Интересува ме за какво служи този датчик на таблото зад централните въздухоотводи на Алфа Ромео ГТ?Благодаря предварително.
Предполагам, че става въпрос за същото.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
-
Нали управлението на климата взима инфо от датчика на огледалото.....пък тоя да се води двоен....съвсем зациклих.
Стана ми просто интересно,съвместима им ли е работата....или работят някък поотделно?156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци-ex.
159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеНали управлението на климата взима инфо от датчика на огледалото.....пък тоя да се води двоен....съвсем зациклих.
Стана ми просто интересно,съвместима им ли е работата....или работят някък поотделно?
- радиационния сензор
- сензорът за вътрешната температура
- два горни сензора на вече смесения входящ поток
- два долни сензора на вече смесения входящ поток
- сензори за обледеняване на изпарителя и за замърсяване на входящия поток (ако колата е оборудвана с такива)
- от боди компютъра за обороти на мотора и скорост на движение на колата.
Накратко - управляващият алгоритъм е доста по-сложен от едното мерене на външната температура.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеОсвен от датчика за външна температура, управлението на климатика получава информация от:
- радиационния сензор
- сензорът за вътрешната температура
- два горни сензора на вече смесения входящ поток
- два долни сензора на вече смесения входящ поток
- сензори за обледеняване на изпарителя и за замърсяване на входящия поток (ако колата е оборудвана с такива)
- от боди компютъра за обороти на мотора и скорост на движение на колата.
Накратко - управляващият алгоритъм е доста по-сложен от едното мерене на външната температура.156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
Първоначално публикувано от undy Покажи съобщениеДа ,знам че е бъкано със сензори и прочие в купето.Не съм си задал въпроса правилно.По-скоро ми е любопитно за радиационния,какво му е ролята,при положение че има толкова други за "положението " в купето.Ей така чисто информативно се интересувам.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеРадиационният сензор позволява да се получи най-ранната информация затова, че се очаква вътрешната температура да се повиши. Така климатикът реагира още при наличието на силно слънце, далеч преди от това да се е повишила вътрешната температура. Т.е - нещо като да се получи "реакция с предсказване".Благодаря.
156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
Comment
-
За климатрониците схващам каква му е логиката да го има, там все пак се настройва точно определена темепартура, но на обикновен климатик същата работа ли върши? Ше промени ли температурата, без ръчно да си променил позицията на врътката? Или просто се слага на всички модели, независимо от вида охлаждане, за да използват просто един вид табло за всички модели?'05 Alfa 147 1.9JTD 115hp
Comment
Comment